onsdag 7 mars 2012

Borks vinterkonvent 2012

Det har tyvärr blivit segt med brädspelsuppdateringarna senaste tiden men det är aldrig för sent att bättra sig på den punkten. Så nu kommer en liten kort rapport från Borkcon som var för ca två veckor sen.

Först ut så körde vi ett parti Rattus.Spelet handlar om när digerdöden härjar i Europa på medeltiden. Det gäller att få sin egna befolkning att överleva samtidigt som de andra spelarnas befolkning ska stryka med.

Vårt parti Rattus, jag är inte helt otippat röd.
Det ser först ut att vara ett rätt enkelt spel men efter att ha spelat några partier så märker man att det är bra mycket mer strategi i det än man först kunde ana. Detta var mitt tredje parti och måste säga att jag gillar spelet mer och mer för varje parti. Det är fortfarande snabbspelat, under timmen, men ändå utmanande och mycket spelarinteraktion.

Spelplanen i slutet av vårt parti.
 Därefter blev det dags för en gammal klassiker, El Grande. Det är svårt att tro att det här spelet har mer än 15 år på nacken, det har verkligen åldrats med värdighet och är alltid lika spännande och roligt att spela. Det är ett av de mest klassiska spelen inom area majoritet och bjuder på mycket spelarinteraktion och en hel del "kartellbildning" visade det sig i vårt parti.

 Som avslutning på kvällen blev det ett parti Homesteaders. Det är ett kombinerat auktions- och resurshanteringsspel. Ett mycket underhållande spel men klurigt när man måste växla resurser fram och tillbaka flera gånger för att få det man egentligen vill ha. Dock tror jag att det är ett spel som vinner mycket på om man spelar det ett antal gånger för jag märkte redan nu i mitt tredje parti att det var lättare för mig än för de andra spelarna som spelat färre partier när det gällde att byta in resurser.

Den lilla spelplanen i Homesteaders, där auktionerna sker.
Temamässigt så handlar spelet om att man är nybyggare i västern och ska bygga upp en så bra stad som möjligt. Den som vinner spelet för förutom äran att vinna också möjligheten att få staden man bygger upp uppkallad efter sig, så det blev ännu en stad med namnet Troi City.

Här ser man de brickor man vinner i auktionerna.
Det var allt jag hann med på detta Borkcon, inte så många spel den här gången men jag var iof sig bara på en av konventets sammanlagt tre dagar. Det får bli mer spel nästa gång. Men jag hade iaf väldigt trevligt som vanligt och fick spela tre rätt så olika men samtidigt mycket underhållande spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar